Centraal Neurologische
Aandoeningen (CNA)

Algemeen:

Een beroerte, cerebraal vasculaire accident (CVA), ziekte van Parkinson, Multiple Sclerose (MS) en dementie zijn de meest bekende centraal neurologische aandoeningen (CNA). Deze aandoeningen hebben vaak een grote impact op het leven van de persoon zelf en zijn omgeving. Dit wordt gekenmerkt door bewegings- en gevoelsstoornissen, geheugenproblemen en/of vermoeidheid. CNA komt voor in vele gradaties, maar het uitvoeren van dagelijkse activiteiten zal vaak moeilijker zijn. 

Behandelbare klachten:

Neurorevalidatie bij CNA is de laatste jaren flink veranderd, de capaciteiten van de patiënt optimaal benutten en het stimuleren van zelfstandigheid staat momenteel centraal in de fysiotherapeutische behandeling. Door de fysieke mogelijkheden van de patiënt te trainen worden de beperkingen of de achteruitgang beperkt. 

Anamnese en onderzoek:

Samen met uw fysiotherapeut vindt er een gesprek plaats waarin besproken wordt wat uw beperkingen zijn. In het lichamelijk onderzoek wordt bekeken waar de lichamelijke verbeterpunten liggen. Daarna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld.

Bij wie kunt u terecht:

Fysiotherapeut Mark Boosten verzorgt de behandeling bij patiënten met centraal neurologische aandoening. De praktijk is aangesloten bij het netwerk CNA (onderdeel van chronisch ZorgNet).

Vergoeding:

Meestal wordt u doorverwezen door de huisarts of specialist naar de fysiotherapeut. U krijgt dan een verwijskaart mee. Deze hebben wij nodig om de behandeling vergoedt te krijgen van u zorgverzekeraar. Wij hebben contracten met alle verzekeraars. De eerste 20 behandelingen worden eenmalig uit de aanvullende verzekering vergoedt. Het kan zijn dat u een aantal behandelingen zelf moet betalen, als u minder vergoedt krijgt dan deze 20 behandelingen. Vanaf de 21ebehandeling komt de vergoeding uit de basisverzekering. Heeft u hier nog vragen over dan neem gerust met uw verzekering of met onze praktijk contact op.

FysioCentraal
Nobelstraat 47 
6411 EK Heerlen

Tel 045 – 571 34 25
info@FysioCentraal.com

Openingstijden 
Maandag: 08.00 – 18.00 uur
Dinsdag: 08.00 – 18.30 uur
Woensdag: 08.00 – 18.00 uur
Donderdag: 08.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 08.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 08.00 – 12.00 uur

Wij zijn ook op zaterdag geopend! 

Gesloten op:
Nieuwjaarsdag,
Carnavalsmaandag,
Paasmaandag,
Koningsdag,
Hemelvaartsdag,
Pinkstermaandag,
1e en 2e kerstdag