Behandeling aan huis

Behandelingen aan huis bij ouderen met geriatrische klachten  

Algemeen:

Wanneer u vanwege uw fysieke problemen niet in staat bent om onze praktijk te bezoeken, dan bestaat er de mogelijkheid dat u aan huis of in uw verzorgingshuis wordt behandeld.

Dit kan tijdelijk zijn, bijvoorbeeld na een operatie, maar ook continu, wanneer u een chronische aandoening heeft, en wij samen met andere zorgverleners, een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren/onderhouden van uw zelfredzaamheid, waardoor u in uw vertrouwde omgeving kunt blijven functioneren.

Ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen/oefeningen en hulpmiddelen is een wezenlijk onderdeel van de behandeling.

Het doel:

Het doel van fysiotherapie bij cliënten met geriatrische klachten is het bevorderen van herstel van de beperkingen die het ouder worden met zich meebrengt en/of deze beperkingen zo lang als mogelijk tegen te gaan. Dat de spierkracht en het uithoudingsvermogen op peil blijven en dat de gewrichten zo mobiel mogelijk blijven.

Onze praktijk heeft van oudsher ruimschoots ervaring en expertise in de behandeling en begeleiding van ouderen, waarbij wij op een professionele wijze en met een mensgerichte aandacht graag samen met u een behandeltraject aangaan. 

Wanneer fysiotherapie bij geriatrische klachten?
  • Neemt uw spierkracht af? Kunt u moeilijk uit uw stoel opstaan, heeft u de neiging om te vallen?
  • Kost het lopen u, al dan niet met een hulpmiddel, steeds meer moeite?
  • Heeft u aan kracht en uithoudingsvermogen ingeleverd na ziekte of een ziekenhuisopname waardoor de dagelijkse activiteiten meer moeite kosten?
  • Voelt u zich minder stabiel, heeft u moeite met uw evenwicht.
  • Bepaalde ziektebeelden zoals longaandoeningen, hart- en vaatlijden.
  • Neurologische aandoeningen zoals een beroerte, of de ziekte van Parkinson, MS.
  • Orthopedische aandoeningen zoals reuma, artrose, osteoporose, amputaties.
  • Behoefte aan deskundig advies m.b.t. tiltechnieken, aanpassingen van uw leefomgeving.
Anamnese en onderzoek:

Tijdens de eerste afspraak worden uw klachten zorgvuldig in kaart gebracht. De gezondheid en het dagelijks functioneren worden besproken en u wordt onderzocht.

Daarna wordt er samen met u een behandelplan opgesteld, dat afgestemd is op uw fysieke mogelijkheden en wensen. De behandeling bestaat vooral uit oefentherapie, gericht op het herwinnen/onderhoud van uw mobiliteit en zelfstandigheid. 

Bij wie kunt u terecht:

Wordt u behandeld in de praktijk dan kunt u bij alle fysiotherapeuten terecht. Voor de behandeling aan huis kan u terecht bij Kjell Merkelbach en Mark Boosten. Uitzonderingen zijn bespreekbaar. 

Contact:

Tel 045 – 571 34 25
info@FysioCentraal.com

U bent ten alle tijden van harte welkom voor een oriënterend gesprek om, geheel vrijblijvend,  de mogelijkheden van fysiotherapeutische behandeling aan huis te bespreken.

Wij komen graag bij u langs!

Vergoeding:

Fysiotherapie voor ouderen wordt vergoed als fysiotherapeutische behandeling binnen de mogelijkheid van uw zorgverzekeringspolis. Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Voor de behandeling aan huis hebben wij een verwijskaart van de huisarts of specialist nodig. Dit is niet nodig bij een behandeling in de praktijk. 

Kijk voor meer informatie over verzekeringen en vergoedingen op: https://www.zorgwijzer.nl

FysioCentraal
Nobelstraat 47 
6411 EK Heerlen

Tel 045 – 571 34 25
info@FysioCentraal.com

Openingstijden 
Maandag: 08.00 – 18.00 uur
Dinsdag: 08.00 – 18.30 uur
Woensdag: 08.00 – 18.00 uur
Donderdag: 08.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 08.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 08.00 – 12.00 uur

Wij zijn ook op zaterdag geopend! 

Gesloten op:
Nieuwjaarsdag,
Carnavalsmaandag,
Paasmaandag,
Koningsdag,
Hemelvaartsdag,
Pinkstermaandag,
1e en 2e kerstdag